Zo reset je je amygdala

De Amygdala bepaald je hele denken. En vooral je angsten heeft hij in de greep. Door je amygdala te resetten, kan je een veel relaxter leven krijgen. Angst vrij ..…
Het zweet liep over mijn rug, ik moest huilen en de paniek schoot door mijn lijf. OMG dit kan ik echt niet. Het liefste had ik mij verstopt achter een dikke muur. Dit was mijn reactie op een toets die ik moest maken, ik vertelde mezelf dat ik het toch niet kon. Herken je dat?

In je hersenen zit de amygdala

dat is een onderdeel van het limbische systeem (de midden hersenen) en dit systeem is de bron van de emoties, de plek waar negatieve ervaringen worden opgeslagen. De amygdala wordt ook wel de “rookmelder” van het lichaam genoemd.

Hij denkt, hey .. er is een probleem, ‘iets bedreigt onze veiligheid’ en geeft het brein een signaal om de vecht- of vluchtreactie te activeren. Dus bij een negatieve ervaring van vroeger, kan hij bij een gelijke situatie een alarm af laten gaan. Een lichaam maakt geen onderscheid tussen écht gevaar en de alarmbel van de amygdala.

Mijn persoonlijke voorbeeld

 Ik had moeite met rekenen, en werd er voor uitgelachen op school, en niemand begreep waarom die getallen in mijn hoofd niet logisch waren. Dit heeft mij vroeger uiteraard flink geraakt. Waardoor ik als volwassene bij een rekensom al direct aangaf: ‘nee dat kan ik niet’. ik wist dat ik paniek zou krijgen, dus ik probeerde het niet eens meer.
Tot ik hier mee aan de gang durfde te gaan. Ik moest dit gaan aanpakken bij de wortel. Want ergens kwam deze angst uiteraard vandaan. Ik ben mijn rekenen en mijn angst gaan analyseren en daardoor kreeg mijn amygdala een ander seintje van mij. Rekenen is geen bedreiging, het is niet erg om te doen.
Ik ben chakra numerologe.

de enige officiële in Nederland op dit moment (best spannend en cool tegelijk)

Ik bereken geboorte datums, en geboorte tijden. Dit gebruik ik om tot de kern van iemand te komen. Dit is een magische tool waar ik onwijs blij mee ben. Omdat ik nu veel gerichter het probleem kan vinden, en dit samen op kunnen lossen. uiteraard werk ik met cijfers en kleuren, en zoals ik al beschreef ik had voorheen paniek van getallen.

maar ik heb dat geaccepteerd , een enkele keer tel ik het na op mijn vingers… Daar is niets mis mee. Uiteindelijk gaat het er om dat je de juiste formule heb voor de juiste klacht.

Door aan het werk te gaan met je eigen beperkende overtuiging zal je merken dat lichamelijke uitwerkingen er niet meer hoeven te zijn. Dat de paniek die je vroeger voelde niet de paniek van nu hoeft te zijn.

Dus wat laat jij liggen? Terwijl je het misschien wel zou willen doen.

Schrijf voor jezelf eens op, wat je lichamelijke reactie is op een bepaalde situatie. Waarom heb jij bijvoorbeeld uitstel gedrag. Wat houd je tegen om je praktijk door te pakken? Waarom heb jij de extra stap niet durven zetten? Pak echt een pen en papier en ga eens zitten, en kijk deze angst eens aan…
  • Wat is je lichamelijke klacht
  • Hoe voel jij je er door
  • Hoe was de reactie vroeger op jou
  • En wat is nu jouw beperkende gedachte.

Doe niet alles tegelijk.

Er zit heel veel opgeslagen in je amygdala, beetje voor beetje kan dit opgeruimd worden.

Wil je sneller van je klachten af komen, en wil je niet meer vast zitten in je eigen beperkingen, Dan help ik je daar graag bij.
Dit kan door een bijzondere techniek die ik gebruik tijdens mijn trajecten, om te zorgen dat je amygdala gereset wordt.
Zodat jij gewoon kan gaan doen wat je wilt, zonder deze angsten te voelen. Het is tijd om ze weer in het juiste perspectief te gaan zien.
Toen als klein meisje en nu als prachtige volwassen vrouw.

Wil je dat ik even met je mee kijk, mee denk en wil je 30mimuten gratis met mij sparren.

dat kan klik hier, en stuur mij een email 

Dan kunnen we een afspraak in plannen.

Liefs Ruby

voor vragen ben ik altijd bereikbaar.

info@oersteen.nl

Nog meer lezen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *