0610933563 info@oersteen.nl

Hoi, ik ben Ruby!

Al van kinds af aan ben ik dol op robijnen—niet alleen omdat het mijn naamgenoot is, maar ook door hun prachtige uitstraling. Deze passie kreeg ik van mijn vader, die me mijn eerste robijn gaf.

Als de enige chakra-numerologe in de Benelux gebruik ik mijn liefde voor edelstenen en chakra numerologie om jou de unieke Oersteen te bieden. Na mijn studie in Duitsland, waar ik alles leerde over chakra numerologie en edelsteen therapy, help ik jou nu om de beste edelstenen voor jezelf te vinden.

Ik ben hier om je te begeleiden in de wereld van edelstenen, zodat we samen kunnen ontdekken hoe deze jouw leven kunnen verrijken. Laten we de vreugde van simpele schoonheid samen verkennen!

sta-stevig-vertrouw-jezelf-Ruby-oersteen.nl

Ik hou van simpel

Het liefste loop ik op blote voeten. Overal en altijd. Zelfs in de winter betrap je me vaak zonder sokken of sloffen. Er is iets aan het directe contact met de aarde dat gewoon het beste voelt. Zelfs autorijden doe ik van april tot oktober op blote voeten, bij mooi weer natuurlijk. Het lijkt misschien een beetje eigenzinnig, maar het is een van die kleine dingen die mij echt mij maken.

“Weet je nog, mam,” zei ik vroeger, “hoe heerlijk eenvoudig jij en pap zijn? Dat is zo geweldig aan jullie.” Eerst dacht mijn moeder dat het een soort kritiek was. “Simpel? Hoe bedoel je, simpel?” vroeg ze. Maar ik legde uit: “Nee, dat is juist wat ik zo aan jullie waardeer. Jullie zijn echt jezelf, zonder opsmuk, zonder poespas. Gewoon, simpel en authentiek. Ik hou ervan, en dat is precies hoe ik ook wil zijn. Dank jullie wel daarvoor.”

Die liefde voor eenvoud is wat ik in alles nastreef—gewoon zijn wie je bent, zonder complicaties. Dat is voor mij het toppunt van comfort en geluk.

Toen alles stil kwam te staan

Ik ben van nature een optimist. Als plan A faalt, schakel ik moeiteloos over naar plan B, want in mijn wereld is er altijd wel een oplossing. Maar zelfs met een hart vol hoop, kan het leven onverwachte wendingen nemen die je tot stilstand dwingen.

Er was een tijd waarin alles wat mis kon gaan, ook daadwerkelijk misging. Mijn relatie liep op de klippen, mijn gezondheid liet me in de steek waardoor ik tijdelijk in een rolstoel belandde, en mijn zakelijke droom—mijn eigen kapsalon—moest ik na 14 jaar opgeven. Schulden stapelden zich op en ik verloor het huis waar mijn kinderen en huisdieren en ikzelf een thuis hadden.

Op de dag dat ik de sleutels van mijn kapsalon moest inleveren, begaf ook de motor van mijn auto het—mijn laatste bezit. Daar stond ik dan, langs de kant van de weg, met mijn zoontje naast me, starend naar wat over was van mijn wereld.

Dit was het moment waarop ik echt wakker werd. Het herinnerde me aan de eenvoudige levenslessen die mijn ouders me hadden bijgebracht—lessen over de kracht van authenticiteit en het terugvinden van geluk in de kleine dingen. Johan Cruijff zei ooit: “Je ziet het pas als je het doorhebt.” En precies op dat moment begreep ik het eindelijk echt.

Dit dieptepunt markeerde een nieuw begin voor mij. Het was het startpunt van mijn reis naar zelfontdekking, waarbij ik chakra-numerologie ontdekte en de unieke kracht van edelstenen—mijn pad naar genezing en het helpen van anderen om hun innerlijke kracht te vinden.

Het leven zal uitdagingen blijven bieden, maar ik heb geleerd dat er altijd een weg vooruit is. En nu, meer dan ooit, ben ik klaar om die kennis en hoop te delen.

 

dansend-op-het-strand-lange gipsy-rok
Seleniet-hart-edelsteen-in-handen-ruby-brands-oersteen

Het mocht anders

Jarenlang had ik mezelf compleet weggecijferd. Ik was vergeten wat ik zelf écht leuk vond en waar mijn hart sneller van ging kloppen. Maar na een periode van vijf maanden in een Kip caravan met mijn jongens en de pup, en het uiteindelijk vinden van een nieuw thuis, besloot ik dat alles anders moest.

Nu geniet ik van het leven met een grote G. Ik sta stil bij de kleine wonderen die de natuur elke dag biedt en elke ochtend wanneer ik mijn ogen open, begin ik te praten—en stop ik niet meer. Ik begin de dag met het schrijven van mijn ‘morning pages’, een soort dagboek dat me helpt mijn gedachten te ordenen. Soms spring ik gelijk daarna in een nieuwe podcastaflevering. Het is een zalige manier om de dag te beginnen—en geloof me, het is ook een stuk veiliger voor iedereen in huis als ik mijn energie eerst op papier zet!

Hoewel ik een spiritueel pad bewandel, sta ik met beide benen stevig op de grond. Ik omarm alles wat mij gelukkig maakt en dat gevoel is onbeschrijfelijk!

Het grootste verschil? Vroeger werkte ik altijd hard, maar nu doe ik alles vanuit mijn HART.

Die verandering heeft niet alleen mijn leven verrijkt, maar ook dat van de mensen om mij heen.

Als je mij echt zou kennen, zou je weten dat:

  • Valentino, mijn camper,  is meer dan alleen een voertuig; het is mijn droom op wielen! Zijn naam heeft hij te danken aan het feit dat ik hem op valentijnsdag heb gekocht en mee kon nemen.
  • Zingen en dansen in de auto? Oh ja, en niet zomaar zingen! Tijdens het ‘foute uur’ ga ik helemaal los. Grote kans dat je me betrapt terwijl ik vol overgave de longen uit mijn lijf zing en swing!
  • Sleutels? Welke sleutels? Ik ben een ware kunstenaar in het kwijtraken van mijn autosleutels. Vaker wel dan niet, ben ik ze aan het zoeken. Herkenbaar, nietwaar?
  • Legpuzzels? Nee, dank je. Wie had gedacht dat iets zo vredig zo snel kan omslaan in totale frustratie? Geef mij maar de complexe puzzel van het leven, die los ik met meer plezier op!
  • Onvermoeibare optimist, dat ben ik. Geen probleem te groot, geen uitdaging te moeilijk. Ik vind altijd een oplossing en blijf lachen, wat er ook gebeurt.

En ook dit:

  • Doe mij maar thee: Koffie? Dat is het gewoon niet. Geef mij maar een heerlijke warme grote mok waar je je handen helemaal omheen kunt vouwen.
  • Smoothie: Na een fijne workout in mijn sportkamer is er niets dat mijn dag beter start dan een smoothie. Spinazie, aardbeien, banaan en een scheutje amandelmelk—hier word ik echt heel blij van.
  • Passie voor het mystieke: Uren kan ik praten over chakra’s, edelstenen en ondernemen. Deze onderwerpen liggen mij na aan het hart en brengen mijn geest tot leven.
  • Groene vingers? Eerder zwart: Ik ben een drama met planten, ik help ze allemaal om zeep. Ja, ik heb zelfs trouw water gegeven aan een plastic plant—echte groene vingers heb ik duidelijk niet!
  • Amsterdams met een twist: Wanneer ik mega enthousiast ben of juist heel boos, komt mijn Amsterdamse roots naar boven. Mijn jongens weten dan direct of het tijd is om te komen of dat ze beter kunnen vluchten!

"Ruby heb ik leren kennen toen we nog heel jong waren, zij is èèn van de liefste, warmste en eerlijkste mensen die ik ken. Nu geeft zij je een heel goed inzicht van jezelf waar ik al veel aan heb gehad. Je verricht goed werk lieverd!"

“Ruby is een vrouw waarvan je denkt dat ze alles meeheeft en het ziet er naar uit dat ze makkelijk door het leven heen rolt. Maar als je Ruby beter leert kennen kom je erachter dat zij iemand is die in haar leven in de meest extreme situaties is terechtgekomen. En iedere keer weer, keer op keer kwam zij er weer bovenop. Totdat ze in een volgende situatie terechtkwam. Haar positieve en warme uitstraling geven je het gevoel van vertrouwen en vertrouwen is ook iets wat Ruby hard nodig heeft in haar leven. Gelukkig weet ze iedere keer weer om dat vertrouwen in zichzelf te vinden, ondanks de diepe dalen die het leven voor haar uitdagend maken. Ze kan enorm genieten van de giften van de natuur en weet deze in te zetten en daar steun uit te halen. Als je Ruby spreekt vraag haar dan eens naar een van haar prachtige stenen, of de chakra’s. Zij vertelt hierover de prachtigste verhalen. Ruby kan jou leren te genieten, tijd en rust voor jezelf te nemen, letten op de signalen in de natuur en dichtbij jezelf te blijven ondanks alles wat er om je heen gebeurt.” geschreven door Denise Boomer

Laten we op Social Media verbinden!

Je kunt me op veel kanalen terugvinden. Super tof wanneer je met me connect!