hoofdpijn-lucht-kammen-amethist-migraine-oplossing

Hoofdpijn & migraine welke edelsteen…

Wat doet een edelsteen? Edelstenen geven energie, ze zorgen dat ons lichaam in het juiste ritme blijft. Hoe doen ze dat? In deze blog leg ik je uit hoe het…
Ruby in boks houding kracht
Ruby Brands
nov 6, 2020

Wat doet een edelsteen?

Edelstenen geven energie, ze zorgen dat ons lichaam in het juiste ritme blijft. Hoe doen ze dat? In deze blog leg ik je uit hoe het kan dat er bij jou een disbalans ontstaat. Hoe een edelsteen dit weer kan omdraaien. Vandaag gaat het voorbeeld over hoofdpijn, migraine en hoe de edelstenen dit kunnen resetten.

Een edelsteen heeft een trilling- vibratie, deze zend energie uit. Vanaf nu noem ik het trilling omdat dat meer duidelijkheid geeft. Wanneer je een disbalans hebt (lichamelijk en/of geestelijk uit balans) dan kan dat door het gebruik van een edelsteen verandert worden.

Je hebt cellen in je lichaam, deze cellen hebben een bepaalde routine, ze draaien een vast rondje. Wanneer jij een disbalans hebt, dan draait 1 cel bijvoorbeeld een andere kant op. Dit merk jij nog niet omdat dit nog te klein is. Die éne cel blijft de andere kant op draaien en die haakt celletje 2 aan. Dit proces gaat door zolang het lichaam geen zelfstandige aanpassing kan maken. Doordat er steeds meer cellen bij dit ritme aanhaken, ontstaat er een tegengestelde draaikolk van cellen. Dit zorgt er voor dat jij je steeds vervelender gaat voelen en de disbalans steeds groter wordt.

 

Onze hersen cellen kraken…

Als voorbeeld neem ik ons hoofd, iedereen kent wel het fenomeen hoofdpijn. Ik noem even 3 bekende hoofpijnen op

  • Een zeur hoofd
  • heftige “koppijn”
  • migraine …

zo zijn er natuurlijk verschillende gradaties.

Uiteraard ben ik geen arts, maar ik neem je toch even mee in de uitleg van twee verschillende pijn soorten die in het hoofd kunnen rommelen.

Hoofdpijn is vaak stress gerelateerd, hoe groter de stress hoe sterker de hoofdpijn. Ook vermoeidheid kan nare hoofdpijn veroorzaken. Hoofdpijn kan ontstaan vanuit de spieren, aderen, zenuwen, of de hersenmembranen. Natuurlijk kan je ook een klap tegen je hoofd hebben gehad, of zo’n kastje dat toch maar open stond toen je omhoog kwam.. “auwww “… dat kan ook zo lang door zeuren ????

Maar meestal is het een ontsteking, bloeddruk of veranderingen in het leven de oorzaak van hoofdpijn. Hersenen bestaan uit 86 miljard zenuwcellen, Moet je nagaan hoeveel cellen er de andere kant op kunnen gaan draaien.

Migraine is een zeer heftige hoofdpijn, vaak voel je het aan één kant van het hoofd. Het begint meestal met flitsen- flikkeringen voor de ogen,  slechter kunnen kijken, regelmatig in combinatie met misselijkheid. De pijn zelf is vaak ritmisch kloppend en bonkend en je bent dan extra gevoelig voor geluid en licht.

De migraine komt over het algemeen door verstoring in de hersenbloed circulatie en aderen. Deze zetten in een rap tempo uit,  en krimpen in, dit volgt elkaar snel op. Uiteraard gaat dit irriteren bij de hersen-hypersensitieve zenuwen. Dit zorgt voor de ondragelijke pijnen in het hoofd.

 

Twee verschillende manieren.

Uiteraard zijn er nog veel meer soorten hoofdpijnen, maar ik heb mij even tot deze beperkt.

Beiden zitten in het hoofd, maar je hebt kunnen lezen dat de één de zenuwcellen aantast en de ander aan-de-haal gaat met je hersen-hypersensitieve zenuwen. Deze zijn dus beiden anders, een andere plek, ander resultaat en dus ook een andere edelsteen nodig.

Voor spanningshoofdpijn:  een Amethist Druse, ruwe Amethist met puntjes er aan.

Kam je hoofd alsof je je haren borstelt maar zonder je hoofdhuid aan te raken.  Begin in het midden van je voorhoofd naar je nek toe. Deze middenbaan mag je van voor naar achter “lucht kammen”, van het midden per baan naar je oor toe .. per kant ongeveer 4-5 banen (zie afbeelding) Deze handeling mag je 3 á 4 keer aan beide kanten herhalen. Hierdoor zal de hoofdpijn in de meeste gevallen verminderen, en vaak weg gaan.

Acute migraine de Rhodochrosiet zal je daar enorm bij kunnen helpen.

Voel met je vingers aan de achterkant van je hoofd, zak naar je nek toe… daar voel je een kleine holte, dat is het eindpunt van je ruggenwervel en de start van je schedel. Als je daar zachtjes duwt voel je dat daar een zacht plekje zit, daar komen de zenuwen (ook ontspanning) samen. Op dit punt plaats je de Rhodochrosiet kristal, je kan blijven liggen zodat hij daar blijft zitten. Je kan hem uiteraard ook vast houden. Zodra hij op zijn plekje zit, zal je merken dat de migraine in korte tijd zal afnemen.

Door deze handelingen worden de cellen ontstressed  en weer terug gebracht in hun eigen habitat.

Amthist-druse-rhodochrosiet-afbeelding-voor-oersteen.nl

Wat een edelsteen al niet kan doen!

De verkeerde draaiing veroorzaakte een disbalans maar door deze terug te zetten veranderd de pijn. Door de pure trilling in je lichaam met behulp van de juiste edelsteen veranderen de cellen van ritme en gaan weer terug naar hun oorspronkelijke basis. Hierdoor voel jij je direct of heel snel anders..

Met alle cellen de juiste kant op…. Maakt het jouw dag veel leuker.

Wil je kijken bij de Amethist Druse of de Rhodochrosiet  in het stenen winkeltje klik op deze linkjes.

Elke edelsteen heeft een andere trilling, dus op een ander niveau geven ze een “energie stootje” door jouw lichaam. Jij voelt daar uiteraard niet heel veel van, maar de cellen in je lichaam wel. Door de juiste steen voor de juiste disbalans in-te-zetten, veranderd de edelsteen de draaiing van je cellen. Nu is het uiteraard zo dat bij het dragen van een edelsteen de kracht minder sterk is dan wanneer je bij mij in de praktijk een behandeling krijgt. In de praktijk gebruik ik meerdere edelstenen die perfect bij jou aansluiten.  Of het nu om een disbalans gaat of voor volledige ontspanning…Deze tijd is voor jou!

dit is een échte beleving hoor ik van mijn klanten. hier een reactie van een klant.

Ik dacht vooraf wat kan ik me hier bij voorstellen. Je hoort wel eens van die verhalen stenen die doen niks enzo. maarja, ik was inmiddels best nieuwsgierig geworden, zag Ruby toch steeds weer langs komen op facebook. Maar dit was echt super fijn zeg. niet normaal. ik kreeg een steen van Ruby in mijn hand, die voelde ik dagen later nog, deze voelde zo bijzonder voor mij. Ik werd er gek genoeg emotioneel van. Dit heeft mij zoveel gebracht. Ik kon mij nooit ontspannen, maar dit ging als vanzelf. Ongelooflijk wat is dat bijzonder. Ik heb een traject bij Ruub gedaan. Heel blij dat ik geweest ben, nu ga ik om de maand nog steeds bij der aan voor een losse behandeling,

gewoon even bij houden… mijn apk-tje

 

Wil je nog meer weten over dit onderwerp, of heb je iets gehad aan deze blog hoor ik dat uiteraard super graag. Denk je dat iemand iets aan deze blog kan hebben… deel deze dan. Ik help graag mensen verder, in de kennis over edelstenen, en in de groei naar hun zelf.

Liefs Ruby????

 

ps. wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en al direct weten wanneer er een nieuwe blog is? meld je dan aan voor kristal helder . mocht je hem nog niet hebben.. download dan het super gave  E-book  Echt de moeite waard heb ik begrepen van meerdere mensen … dus ik zeg doen????

Nog meer lezen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *