Edelstenen-ehbo-oersteen.nl

Hoe lang bestaan edelstenen?

Edelstenen zijn al miljoenen jaren oud. Maar hoe gebruikten ze deze vroeger. Ik neem je mee door de jaren heen terug naar nu. Ook de belangrijke mensen neem ik mee…
Ruby in boks houding kracht
Ruby Brands
okt 19, 2020

Er waren eens… Edelstenen

Vroeger maakte de mens gebruik van stenen, planten en dieren en kenden deze een grote kracht toe. Edelstenen zijn al miljoenen jaren oud. Nu vragen sommige mensen zich af of edelstenen wel een werking hebben, of ze inderdaad een verschil kunnen maken. Door je mee te nemen in de geschiedenis, kan ik je vele bijzondere en mooie informaties geven.

Tibetaanse geneeskunde

De reeds duizenden jaren oude en origineel bewaarde geschriften, laten zien dat de natuur de sleutel tot ziekte en gezondheid kan zijn. Deze nalatenschap  kent 700 geneesmiddelen van minerale, plantaardige of dierlijke aard. Edelstenen en mineralen nemen een belangrijke plek in.

De medische geschriften uit China, het oude Egypte en van de Zuid-Amerikaanse Inca’s laten zien dat ieder bestanddeel van de natuur (mineralen, planten, dieren, de seizoenen, uren of over klimaat) de gezondheid kan beïnvloeden positief of negatief.

De oud Egyptenaren

De Atlantiden en oud Egyptenaren gebruikten bijvoorbeeld de Calciet ter bevordering van de bot- en tandopbouw. Het versterken van het lichaam en bij bloedarmoede ook bij ernstige verwondingen.

Later in de Dynastieke tijdperken werd de steen ook vaak in poedervorm toegediend.  Badderen in Calcietwater was erg populair om Allerlei huidziektes te bestrijden (allergie).

De oude Grieken en Romeinen bonden vaak een Calciet op een botbreuk. Ze wisten dat de Calciet het herstel zou bespoedigen.

Door de eeuwen heen  

In dit hoofdstuk neem ik je mee in het verloop van de edelstenen kennis die doorgegeven is. Vooral op schrift.  Eerst ontdekte in Syrië het koninklijke archief van Ebla, dat ongeveer 4000 jaar oud is, bevestigde de toepassing van edelstenen in de Mesopotamische geneeskunst.

Daarna kwamen ze bij de Babylonische Koning Hammurabi  (1700 jaar voor onze jaartelling) schreef in zijn tafelcodex ook over de toepassing van edelstenen en mineralen.

Hippocrates ken je misschien van naam, dit is één der bekendste artsen uit de oudheid, hij erkende de heilzame en nuttige werking van edelstenen. Ook hij heeft heel veel nagelaten voor de kennis die nu ook nog gebruikt wordt.

Rond  het jaar 700 van onze jaartelling. Bedachten de Arabieren een systeem zodat ze de edelstenen makkelijker konden vermalen. Hierdoor konden ze van de edelstenen pillen en mengsels maken. Nu konden de mensen de edelsteen medicijnen makkelijker innemen. Hun liepen hun tijd erg vooruit.

 De Stenen dokter.

Rond de 16e eeuw waren er edelsteen apotheken. Daar konden de mensen naar de edelstenen dokter. Door de dokter werd er een edelsteen voorgeschreven, dan kon die direct gekocht worden bij een edelstenen tafel.

Leuk weetje, Paus Clemens VII nam in zijn laatste levensdagen, (in het jaar 1534 n. Chr.), edelsteen poeders en gepulverde parels in. (Ter waarde van 40.000 dukaten)  Om zijn toestand te verbeteren. Let wel één dukaat zou ongeveer € 100 waard zijn. 

Dus Clemens VII heeft voor zo’n 4 miljoen euro aan edelsteen en parel poeders ingenomen. ????

Hoe gaat het Nu

Er is een lange tijd “stiekem” over (edel) stenen gedaan. Mede omdat er vanuit het geloof niet over gesproken mocht worden. Dit zou duivels werk zijn, en niet mogen van enkele geloof overtuigde. Ook dachten ze dat edelstenen geen werking zouden hebben. Maar zoals je kunt lezen gaat de kennis miljoenen jaren terug. Deze kennis is echt een periode vergeten geweest.

Hildegard von Bingen (1098-1179) is een religieuze vrouw (kloosterlinge) die vanaf haar 10e levensjaar in een klooster was opgevoed. Vanaf haar 42ste levensjaar is zij zich gaan verdiepen in edelstenen en kruiden. Deze kennis is ze gaan gebruiken voor verschillende problemen. Zowel fysiek als mentaal.  Ze heeft daar boeken over geschreven oa. Scivias. Daarin verteld ze alles over het ontstaan van de edelstenen.

Edelstenen worden steeds meer gewaardeerd.

Er was enige tijd een zwaar taboe op edelstenen, het zou placebo zijn, niets doen, hokuspokus, spiriwiri zijn, gelukkig komt daar nu verandering in. De edelsteen komt steeds meer in opmars omdat er zeer mooie positieve ervaringen zijn en deze worden openbaar gedeeld.

Edelstenen kunnen je helpen en ondersteunen. Of je nu cellulitis hebt of jezelf in de weg loopt voor nagenoeg alle problemen is er een edelsteen. Voor elke klacht of kracht is er een edelsteen. Uiteraard gebruik ik zelf ook edelstenen, alleen al door ze te zien krijg ik een warm gevoel van binnen.

Amethist Ruw Paars Puur

… Ze doen zoveel meer dan dat wij kunnen zien.

Wat heeft jou het meest verbaasd in deze blog?

Liefs Ruby ????

Ps.  Uiteraard moet je ten alle tijden naar een huisarts voor vreemde klachten. Een edelsteen is ter ondersteuning, groei en hulp. De combinatie van reguliere artsen en energetische steun werkt fantastisch samen.

Nog meer lezen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *